Home

Achtergrond 6 reacties

Rutte strijdt tegen terreur van middelmaat

Mark Rutte wil de VVD neerzetten als een optimistische partij, die mensen de ruimte geeft iets van hun leven te maken.

”De VVD gaat in het offensief tegen de terreur van de middelmaat. Vóór de hardwerkende Nederlander die vorm en inhoud geeft aan de eigen toekomst.”

Dat staat in de concept-beginselverklaring van de VVD, die partijleider Rutte donderdag heeft gepresenteerd. Ze moet de huidige, die uit 1980 dateert, vervangen.

Rutte wil dat de VVD ook ”strijdt voor verheffing van de onderklasse: door goed onderwijs en door mensen niet afhankelijk te maken van een overheid, maar hen helpen op eigen benen te staan”.

Volgens het concept-beginselprogramma is onderwijs onontbeerlijk om mensen te verheffen uit achterstand en armoede. Goed onderwijs gedijt volgens Rutte het beste in een kleinschalige omgeving. ”Leraren zijn voor de VVD de sleutel tot het succes in het onderwijs. Zij dienen de ruimte te krijgen om hun vak optimaal uit te oefenen.” Overdracht van kennis moet daarbij voorop staan.

Rutte legt de nadruk op de liberale beginselen van de VVD. Vrijheid en verantwoordelijkheid ziet hij als het hoogste goed. Gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en sociale rechtvaardigheid vloeien daaruit voort.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Met het goed opvoeden en onderwijzen van de huidige jeugd, hebben we misschien over 30 jaar weer een samenleving om trots op te zijn. Op dit moment zitten we opgescheept met de zooi van 30 jaar terug. In alle lagen van de bevolking zitten ze. Het ergste is nog wel dat ze op dit moment bepalen wat er gebeurt. Succes Mark.
  Misschien wil Rita alsnog meedoen?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @margje. Sorry hoor, maar de enige die doet schelden ben jij. Je begint gelijk over "het land uit" en "inleveren subsidies". Dirk en Albert hebben een mening zoals ook jij die wel zult hebben.
  Hun opmerkingen hebben weinig te maken met negativiteit maar met nuchter constateren. Dat Dirk van mening is dat het begint bij de opvoeding, daar ben ik het helemaal mee eens. En als jij hier een andere mening over hebt dan mag dat, maar leg dan eens uit hoe het volgens jou wel moet, maar hou het aub. een beetje volwassen.

 • no-profile-image

  Jac

  Geert en Rita die NL gezond maken???? veel geschreeuw en weinig wol, alhoewel Geert wol genoeg heeft.......
  Dat we veel problemen hebben veroorzaakt door het linkse geneuzel van alles moet kunnen en we hebben recht op alles maar geen plichten dat ben ik wel eens met vorige reacties maar immigranten de schuld geven die hier het werk moesten doen toen de linkse mens bezig was met zijn vrijheden, kraken, zeveren gaat mij te ver.
  wat ik zou willen is dat we een echte VVD kregen, of echt CDA of nog beter politiek uit de tijd van Wiegel en van Agt.
  mooie woorden over echte onderwerpen

 • no-profile-image

  margje

  Dirk en Albert, ga toch werken in plaats van altijd maar op dit forum schelden op alles en iedereen. Ga wonen in een land waar de politie niet je beste vriend is, daar horen jullie thuis. Lever je subsidies ook maar meteen in. Zoveel negativiteit en verbaal geweld als in dit forum wordt uitgebraakt is ziekmakend. Ik lees voortaan geen reacties meer, ik blijf liever gezond.

 • no-profile-image

  Albert

  Ik ben het eens met Dirk, alleen denk ik dat het al eerder mis is gegaan dan 30 jaar geleden. In de zestiger jaren begon het al mis te gaan toen de politie je vriend moest worden en er grote hoeveelheden gastarbeiders binnenkwamen die ook niet wisten hoe het hier werkte. Dat, gevolgd door ruim 40 jaar zachte heelmeesters (die stinkende wonden maken) met hun multikulturele onzin, zijn de oorzaak van onze ontspoorde samenleving. Ik hoop dat Mark, Rita en Geert het roer om krijgen.

 • no-profile-image

  gert

  gaat hij ook wat doen tegen de terreur van de zelfverrijking van de bovenmaat,van b.v. zorgmanagers die een zgn. marktconform salaris opstrijken ?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.