Home

Achtergrond

Rusland verwerpt ontwerpresolutie

De VN-Veiligheidsraad heeft dinsdag geen overeenstemming bereikt over een herziene ontwerpresolutie met betrekking tot het conflict in Georgië.

Rusland verwierp de tekst waarin het staakt-het-vuren volledig wordt gerespecteerd, alle Russische troepen terug worden getrokken en Georgische militairen terug moeten keren naar hun oorspronkelijke posities.

”Rusland kan de ontwerpresolutie die door Frankrijk is voorgelegd vandaag niet steunen”, aldus de Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin tegen de vijftien leden tellende raad. Als reden gaf hij aan dat de tekst slechts twee punten van het zesstappenplan voor de vrede in Georgië bevatte. De Russische president Dmitri Medvedev zei dinsdag dat hij een document wilde waarin het vredesplan is opgenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.