Home

Achtergrond

Rusland stopt militaire operatie in Georgië

De Russische president Dmitri Medvedev heeft besloten de militaire operatie in Georgië te stoppen.

Dat meldde het Russische persbureau Interfax vandaag.

"Ik heb het besluit genomen om de operatie die de Georgiërs tot vrede moest dwingen, te stoppen'', zei Medvedev volgens het persbureau Interfax tijdens een ontmoeting met militairen. "Het doel van de operatie is bereikt. De veiligheid van onze vredesmacht en de burgerbevolking is hersteld.'' De "Georgische agressor'' is gestraft.

De strijd brak vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag uit nadat het Georgische leger een grootscheeps offensief tegen de afvallige provincie Zuid-Ossetië was begonnen. Ze werden snel teruggedreven door Russische troepen. De strijd eiste al honderden levens.

Rusland bombardeerde sinds de oorlog begon doelen in Georgië en opende maandag vanuit een andere opstandige Georgische provincie, Abchazië, een tweede front. De regering in Tbilisi

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.