Home

Achtergrond

Rusland benut potentie appelteelt niet

Rusland is na de EU de grootste importeur van appels en peren. Hoewel het land veel plantages heeft, gebruikt Rusland die potentie niet.

Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van landbouw van de VS. Rusland is goed voor circa 23 procent van de import van appels in de wereld. Voor peren is dat aandeel zelfs 24 procent. De eigen productie kan de vraag van de immense Russische markt niet aan. Zo zijn er weinig zones in het land waar het klimaat geschikt is voor appels.

Daarnaast tonen de bestaande teeltgebieden te lage opbrengst door de verouderde staat en zorgt de overheidssteun onvoldoende voor stimulering van fruitteelt in Russische regio's. Verder is het importfruit uit China en EU concurrerend.

Of registreer je om te kunnen reageren.