Home

Achtergrond

Rotterdam slaat 30 procent meer agribulk over

De overslag van agribulk in Rotterdam is het eerste halfjaar toegenomen met 30 procent.

Dat meldt het Rotterdamse Havenbedrijf. Ruim 80 procent van de toename betreft importen ter compensatie van mislukte Europese oogsten. De eerste helft van dit jaar is in totaal 213 miljoen ton aan goederen overgeslagen. Dat is 7,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 236 tot 255 miljoen euro.

Volgens president-directeur Hans Smits van het havenbedrijf is dit het beste halfjaarresultaat van de laatste tien jaar. Hij verwacht wel dat de groei in de tweede helft van 2008 afvlakt ten gevolge van de vertraging van de economische groei, vooral in Azië.

In de haven van Rotterdam werd 11 procent meer ruwe olie overgeslagen. Dat kwam eveneens door een sterke vraag. De meeste groei in de categorie nat massagoed zat in biobrandstoffen, waarvan de overslag is verdubbeld. Ook plantaardige olie maakte een groei door.

Of registreer je om te kunnen reageren.