Home

Achtergrond

Roséprijs krabbelt voorzichtig op

Rosékalveren zijn flink duurder geworden. En dat is voor het eerst in lange tijd. Gemiddeld komt er een dubbeltje bij de prijs op. Rosés noteren daardoor €2,71.

De stijging wordt veroorzaakt door een wat aantrekkende vraag. Vooral Italië en Spanje hebben meer behoefte aan rosévlees. Een andere oorzaak is de concurrentieslag tussen het nog altijd goedkope rosévlees en rundvlees. Die zijn qua prijs in elkaars vaarwater gekomen. En tot nu toe lijken rosés als winnaar uit de strijd te komen. Deze maand zullen de roséprijzen nog niet structureel gaan stijgen. Na de traditioneel moeilijke vakantieperiode wordt dat anders.

Blank kalfsvlees staat nu al een paar weken op hetzelfde prijsniveau. Ook deze week is de notering €3,53. Maar de vakantieperiode is bijna afgelopen en prijsstijgingen liggen in het verschiet. Ook loopt de mestduur iets terug.

In Duitsland loopt de handel alweer goed. Nederland is echter vooral afhankelijk van Italië en Frankrijk. Daar gaat de markt eind augustus aantrekken. Met hogere prijzen als gevolg. Nederland gaat daar vervolgens in mee.

prognose:

rosé gelijk, blank stabiel tot licht stijgend

Of registreer je om te kunnen reageren.