Home

Achtergrond

Rosé slaat weg naar boven in

De prijsstijging van de rosés is structureel. Ook nu komt er weer €0,11 bij de prijs op. Daarmee noteert rosé €2,82. Het rosékalf kijkt weer omhoog. De prijsstijging heeft meerdere oorzaken. Ten eerste is de Zuid-Europese vraag naar rosévlees medio augustus traditioneel heel groot en ten tweede loopt de zomervakantie op zijn eind.

Wat wel meespeelt, is de concurrentie tussen rosé en rundvlees. Beide soorten zijn, door het goedkope rosévlees, tenslotte in elkaars vaarwater gekomen. Rosé is nu meer gevraagd. Het is afwachten of dat zo blijft, als de prijs flink door blijft stijgen. De komende weken wordt rosévlees duurder. De vraag gaat verder aantrekken.

Blank kalfsvlees blijft net zoals de afgelopen weken op €3,53 hangen. Maar met die stabiele prijzen is het vanaf volgende week afgelopen. Ook blank kalfsvlees wordt duurder. Nederland volgt namelijk de trend van landen als Italië en Frankrijk. Daar trekt de markt weer aan. in Italië is dat al het geval. In Frankrijk gebeurt dat deze week. Duitsland heeft al met stijgende prijzen te maken. Nederland gaat daar in mee.

prognose:

rosé en blank allebei duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.