Home

Achtergrond 191 x bekeken 7 reacties

Rhöse: late entvergoeding geeft schapenboer problemen

Schapenhouders zijn teleurgesteld in het vergoedingenbeleid van de Dienst Regelingen.

Dat zegt Erich Rhöse, voorzitter van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders (LWPS).

Volgens hem duurt het veel te lang voordat schapenhouders de kosten van het vaccineren van hun dieren tegen blauwtong vergoed krijgen. "In mei en juni zijn de eerste aanvragen ingediend. Die aanvragen zijn nog steeds niet behandeld", aldus Rhöse.

De Dienst Regelingen liet vrijdag weten dat het over enkele weken met het uitkeren van de vergoedingen begint. "Dat duurt wel erg lang", vindt Rhöse. "De veehouder krijgt binnen veertien dagen na het vaccineren een rekening die hij wel gelijk moet betalen. De bedragen lopen in de duizenden euro’s. Enorme bedragen, waarmee veehouders in de problemen komen als de vergoeding nog erg lang op zich laat wachten."

Ruim 15.000 veehouders hebben tot nu toe bij Dienst Regelingen een aanvraag ingediend voor vergoeding van de vaccinatie tegen blauwtong. In totaal gaat het om 900.000 runderen, 640.000 schapen en 32.000 geiten.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de minister en ambtenaren zijn op vakantie

 • no-profile-image

  P Druijff

  Ik heb met verbazing de reactie gelezen.
  Ik heb zelf ook 50 schapen en 40 geiten laten enten maar ik was heel verbaasd dat ik de papieren kreeg van de dierenarts om die door te sturen naar LNV dat zijn wij helemaal niet gewend in onze varkenssector daar moeten we de kosten allemaal zelf ophoesten voor dit soort dingen, maar ik had ook gevraagd hoe jullie die lobby hebben gevoerd richting LNV en Brussel daar wil ik graag van leren

 • no-profile-image

  P Druijff

  Beste meneer,
  Ik vind dat u wel een beetje paniekerig reageerd, bij mijn komt het over dat de profesionele schapenhouderij weinig ruggegraat heeft om dit te overbruggen.
  Jullie mogen al blij zijn dat het helemaal word vergoed door Brussel en Nederlandse overheid.
  Dat zijn wij in de varkenshouderij wel anders gewend wij hebben de verplichte bestrijdings progamma's altijd zelf betaald direct of collectief achteraf.
  Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie die lobby hebben gevoerd richting overheid?
  Dat zou ik graag horen
  Peter Druijff

 • no-profile-image

  gj

  Inderdaad heeft de professionele schapenhouderij weinig ruggegraat om dit te overbruggen Druijff. Hoe zou dit toch komen Druijff? Misschien door enorme verliezen vanwege blauwtong in 2006. De MKZ standstill in 2007 en opnieuw blauwtong in 2007?

 • no-profile-image

  schapenboer

  dan zal grensboerke de grensen van te veel vragen wel hebben opgezocht en krijgt nu het deksel op de neus.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Zijn we nu helemaal gek geworden om elkaar te gaan lopen beschuldigen , terwijl het de overheid is die gewoon op zich laat wachten. Waar ik van tevoren al voor gewaarschuwd had blijkt wederom uit te komen. Ik hou mijn hart vast met wat ze nu nog verzinnen om de betaling vast te houden. Ik hoop op een vlotte uibetaling en dat ze hun naam niet verder beschamen.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Laat de heer Rhose ook maar eens op zijn beurt wachten. Er zijn nog veehouders genoeg die hun Euro's van de gecombineerde opgave nog niet hebben ontvangen en dat is van mei 2007. Dat Dienst Regelingen daar eerst maar eens wat energie in steekt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.