Home

Achtergrond 182 x bekeken

Reuzenaronskelk zondagavond in volle bloei

De reuzenaronskelk in de Hortus Botanicus in Leiden staat naar verwachting zondagavond in volle bloei. Zondagmiddag begon de bloem zich schoksgewijs te openen. Dat heeft kaschef Art Vogel zondag bekendgemaakt.

De grootste bloem ter wereld, ook wel penisplant genoemd vanwege zijn fallusachtige vorm, bloeit maar een keer in zijn leven en sterft dan. Als de enorme plant bloeit, ontwikkelt zich een geurkolf die wel 2 meter hoog kan worden. De plant verspreidt een vieze lucht die doet denken aan dode dieren. Naarmate de bloem tijdens de bloeitijd verder opengaat, wordt de stank sterker. De bloei duurt maar twee nachten en een dag.

De hortus in Leiden is de enige plantentuin in Nederland met eens in de zoveel jaar een bloeiende amorphophallus titanum. De plant moet acht tot vijftien jaar groeien voor de eenmalige bloei. De hortus is zondagavond tot elf uur geopend voor belangstellenden die de bloem willen bekijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.