Home

Achtergrond 200 x bekeken

Resultaat Heineken lager dan verwacht

Bierbouwer Heineken heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van 6,4 miljard euro. Dat maakte de brouwer vandaag voor beurs bekend.

De omzet is lager dan analisten hadden verwacht. Ze gingen uit van 6,9 miljard euro. De operationele winst voor bijzondere uitgaven kwam uit op 925 miljoen euro. Marktvorsers gingen uit van een aangepast bedrijfsresultaat van 965 miljoen euro. Heineken hield 540 miljoen euro onder de streep over, hoger dan de verwachting van 513 miljoen euro van marktvorsers.

Heinekens strijd tegen de hogere inkoopprijzen voor grondstoffen als mout en aluminium is nog niet voorbij. De brouwer is tot nu toe in staat geweest de hogere prijzen door te berekenen en zal dit ook moeten blijven doen. Alleen bierdrinkers in de Verenigde Staten zijn nog gevrijwaard van een hogere prijs voor hun biertje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.