Home

Achtergrond 149 x bekeken

Regering verliest gegevens Britse criminelen

De Britse regering is opnieuw persoonsgegevens van burgers kwijtgeraakt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gisteravond toegegeven dat het persoonlijke gegevens van alle criminelen in Engeland en Wales heeft verloren, berichtte dagblad The Guardian vrijdag.

Een ingehuurd consultancybedrijf informeerde het ministerie vorige week dat het een geheugenstick was kwijtgeraakt. Hierop stonden onder meer gegevens van 84.000 gevangenen en 30.000 criminelen met zes of meer veroordelingen.

Het Ministerie van Defensie gaf vorige maand toe dat ruim 700 laptops waren verloren of gestolen sinds 2004. In juni lieten functionarissen vertrouwelijke documenten in de trein liggen. In november bleek dat een koerier cd-roms was kwijtgeraakt met persoonsgegevens van 25 miljoen Britten. Premier Gordon Brown bood toen zijn verontschuldigingen aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.