Home

Achtergrond 4 reacties

Rabobank in aardwarmtefonds

Rabobank Nederland wil deelnemen in het aardwarmtefonds van LNV en EZ om de resterende risico's bij misboring naar aardwarmte af te dekken. Rabobank Westland steekt daarnaast 10 miljoen euro in energieprojecten.

De Rabobank wacht op details van de overheidsregeling van het aardwarmtefonds. ”Als die regeling uitgaat van een uitkering van 90 procent van de investering, willen wij dat verder afdekken”, zegt directeur akker- en tuinbouw Dick Oosthoek. Hoeveel geld Rabobank in zo’n regeling stopt, is niet bekend. Het zal niet om participaties gaan.

LTO Glaskracht Nederland juicht de aanvulling van de bank toe. Het risico op misboring ligt na grondonderzoek tussen de 1 en 10 procent, zegt voorzitter Nico van Ruiten. ”Als in 5 procent van de gevallen een misboring plaatsvindt, kunnen we met 10 miljoen meer doen. Het is daarom goed als de Rabobank een aanvullende rol speelt. De bank heeft gezegd investering in aardwarmte op gang te willen brengen.” De eerste boring in Bleiswijk kostte 6 miljoen euro. De bank heeft de regeling niet besproken met LNV.

Rabobank Westland maakte gisteren bekend 10 miljoen euro te steken in duurzame energieprojecten. De bank pleit voor een netwerk van aardwarmte waarvan meerder telers kunnen profiteren. Het is nog niet duidelijk of het geld in een risicofonds komt of als leningen uitgezet wordt. Het geld komt uit het resultaat van de bank en mag geen inkomenssteun zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Evert Uitslag

  Hier zie je maar weer eens hoe belangrijk innovatie is voor onze Land en Tuinbouw.
  Wanneer wij in Nederland niet op deze manier bezig zijn,hebben wij dan nog wel overlevingskansen?
  Hulde voor de Rabo,die verwant is met de agrarische sector en risico neemt.

 • no-profile-image

  lid van rabo bank

  in asten is al eens onderzoek gedaan en er is naar geboort in de jaren 1980.
  put licht er nog met een strik er om van
  velen miljoen euro ,lees dit verslag noch
  eens na voor er weer zo n dure strik om moet omdat het geen haalbare kaart is .

 • no-profile-image

  live

  Het zit op gat , het het altied wat!!!

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...Plasje's oma zei altijd : wie het dichtst
  bi'jn heerd zit, din warmt zich 'et best....
  ...hier ook?

Of registreer je om te kunnen reageren.