Home

Achtergrond 260 x bekeken 2 reacties

Rabobank: 10 miljoen voor duurzame energie

Rabobank Westland trekt 10 miljoen euro uit voor het ondersteunen van initiatieven vanuit de glastuinbouw voor een meer duurzame energievoorziening.

Dat zegt directievoorzitter Fred van Heyningen. De bank is samen met het bedrijfsleven in de glastuinbouw en met de gemeenten Westland en Lansingerland op zoek naar kansrijke projecten. "De Rabobank wil er mee benadrukken dat het vertrouwen in de glastuinbouwsector nog steeds even groot is", aldus Van Heyningen.

Hij ziet in de fors gestegen energieprijzen wel het bewijs dat de afhankelijkheid van de tuinbouw van fossiele brandstoffen zo snel mogelijk tot het verleden zal moeten behoren. Een van de oplossingen op weg naar duurzamer energiegebruik is aardwarmte. "Investeringen in aardwarmte komen het best uit de verf als er in gebieden als het Westland en het Oostland een netwerk kan worden opgezet waar een groot aantal glastuinbouwbedrijven van kan profiteren."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacks trials

  Hallo Ik ben jack Alblas en heb een soort proef bedrijf aan de middelbroekweg.
  Daar heb ik het idee op gevat met laag waardige warmte paprikas te telen,en met kort stondige warmte opslag.H.G.J.C.M 06 46575333

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Zoveel mogelijk dicht bij huis, zoals vakantie en vooral voedsel, is duurzamer omgaan met energie dan dat het buiten Nederland moet gebeuren. Voor het milieu is dat ook beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.