Home

Achtergrond 265 x bekeken 9 reacties

RND wil onderzoek naar subsidie milieuorganisaties

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) wil dat minister Jaqueline Cramer van Milieu de overheidssubsidies aan milieuorganisaties onderzoekt. Dat heeft de RND zondag laten weten.

De raad noemt met name milieuorganisatie Milieudefensie.

Volgens de RND wordt de detailhandel "met enige regelmaat geconfronteerd met slecht uitgevoerd amateuristisch onderzoek, kennelijk bedoeld om de detailhandel in een kwaad daglicht te plaatsen. De RND vindt het merkwaardig dat dit gebeurt met geld van de Nederlandse belastingbetaler'', aldus de RND.

De RND heeft in een brief aan Cramer om opheldering gevraagd over de subsidieverstrekking. In de brief wordt verwezen naar een onderzoek naar tuinmeubelen van zogenoemd goed en fout hout van Milieudefensie. Bedrijven die slecht scoren op dat gebied krijgen van de organisatie de Botte Bijl Award. De RND noemt dit onderzoek onvolledig.

Een woordvoerder van Milieudefensie zei in een reactie het jammer te vinden dat er geen klachten rechtstreeks bij de organisatie zijn gekomen. De milieuorganisatie zegt alle onderzoeken professioneel uit te voeren en bovendien de koplopers op het gebied van goed hout ook te belonen. "We zijn er niet op uit om bedrijven zwart te maken."

Lees ook: CDA en VVD kritisch over subsidie aan milieuclubs

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Milieudefensie is duidelijk nog steeds bezig om anderen te beschuldigen.Stop de subsidie maar en over wat ze nog krijgen 50 % belasting laten afdragen.
  Blijft er minder over voor hun criminele bezigheden.

 • no-profile-image

  lucht

  Inderdaad, die natuur en milieuorganisaties moeten maar eens zelf hun broek ophouden. En niet van belastingeld goedbedoelende ondernemers het leven zuur maken.
  Er is hoop, de gemiddelde Nederlandse
  burger heeft nu ook door dat deze organisaties, eigenlijk maatschapij ontwrichtende, en geldslurpende teroristen organisaties zijn !!!!
  Weg er mee

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...Plasje moet met haar potertjes haar
  eigen broekje ophouden... en wie schetst
  haar verbazing dat de VEEL TE GROTE
  BROEK die Milieudefensie altijd aan heeft
  N.B. nog wordt ondersteund met Plasjes
  geld....!!!! Bah

 • no-profile-image

  veeboer

  Inderdaad Dirk maar ook de detailhandel is hypocriet. Toen milieudefensie de boeren met regelmaat in een kwaad daglicht zette, maakte de detailhandel hier gretig gebruik van. Zij liet de oren hangen naar milieudefensie en gebruikte de argumenten in de prijsonderhandingen ten koste van de boer.
  Nu ze zelf onder vuur liggen piepen ze naar de overheid. Maar goed, hoe meer mensen het licht zien hoe beter om van deze subsidievreters met gespleten tong af te komen.

 • no-profile-image

  Diny

  Het is hoogtijd dat de subsidies aan milieuorganisaties wordt stop gezet. De taken moeten vervult worden door profesionele organisaties, die met goed onderbouwde argumenten vergunningen verlenen en handhaven. Het moet afgelopen zijn met de agressieve manier van mensen bestoken mat bezwaren. Het is vaak afpersing, koehandel, chanteren, mensen publiekelijk in kwaad daglicht zetten en ga zo maar door. het zijn vooral de kleine ondernemers die er mentaal en financieel aan kapot gaan. Voor de gezinnen is het een hel, als ze dit moeten doorstaan! Het is misbruik maken van het milieu, door de onzin die ze uitkramen, gelooft geen mens het nog. Als er werkelijk iets aan de hand is, geloven de mensen het ook niet meer. Dat is dan het resultaat van overdrijven, en leugens naar buiten brengen!

 • no-profile-image

  Dirk

  Het is wel duidelijk wie hier wat te zeggen heeft. Decennia lang heeft milieudefensie de boeren lastig gevallen, nooit is er door anderen over gesproken, nooit heeft men de boeren willen helpen. Nu de bouw, transportwereld en detailhandel opeens problemen ondervindt moet er opeens wat gedaan worden aan die club.
  Maar beter laat dan nooit, al die terreur organisaties leven van de maatschappij, PARASITEREN heet dat, leven ten koste van een ander.
  Zelf de broek ophouden is het beste, kijken of er dan nog zoveel medewerkers zijn te vinden.

 • no-profile-image

  sjeng

  net als bij ons boeren moet er ook maar eens openheid van zaken komen hoeveel gemeenschapsgeld verdwijnt bij deze terroristische bewegingen. En als we dan toch net als arend bezig zijn, vind ik dat de salarisen van alle ambtenaren met naam en adres ook op internet op te zoeken moet zijn.

 • no-profile-image

  arend

  een beter milieu begint bij je zelf en onder dat motto kunnen wel een half miljoen ambtenaren de laan worden uitgestuurd.als we toch bezig zijn...

 • no-profile-image

  boer

  De landbouworganisaties moeten maar eens contact opnemen met de RND om zo samen de stijd aan te gaan. En inderdaad, het wordt eens tijd dat die miliueclubjes hun eigen broek eens gaan ophouden, dat moeten wij als varkenshouders ook. Aanpakken die milieuterroisten !!!!!!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.