Home

Achtergrond

PvdA: overal gratis parkeren voor invalide

Als het aan de PvdA ligt, moeten gehandicapte automobilisten, die daarvoor in het bezit zijn van een speciale parkeerkaart, op termijn in alle gemeenten gratis hun auto kunnen parkeren.

Tweede Kamerlid Marjo van Dijken heeft een initiatiefwet in petto, bevestigde zij vrijdag een bericht hierover in de Volkskrant. Zij stoort zich aan de huidige willekeurige situatie, waarbij er zelfs gemeenten zijn die geld vragen voor een invalidenparkeerkaart terwijl in andere gemeenten zoals Groningen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag het parkeren voor die automobilisten overal gratis is. De situatie is daardoor zeer onoverzichtelijk. Van Dijken spreekt van een moeizame zoektocht op internet om achter het lokale parkeerbeleid te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.