Home

Achtergrond 206 x bekeken 2 reacties

Productie pluimveevlees blijft gestaag groeien

De wereldwijde groei van de pluimveevleessector zal in de komende tien jaar iets afnemen.

Toch blijft de productie groeien, met gestaag stijgende prijzen na 2012. Dat voorspelt landbouwdepartement DG Agri van de Europese Commissie in een analyse van de wereldhandel tot 2018. Op basis van rapporten van Oeso-FAO, het Amerikaanse landbouwministerie USDA en onderzoeksinstituut Fapri verwacht DG Agri dat de pluimveevleesproductie met 18 miljoen ton zal stijgen tot 106 miljoen ton in 2017. Dit is een jaarlijkse groei van 2 procent, vergeleken met ruim 3 procent in het vorige decennium.

Een groot deel van de groei zal voor rekening van China komen, maar ook elders neemt de productie toe. In Europa, Amerika en Brazilië zal de productiestijging wel duidelijk minder zijn dan in de afgelopen tijd. De Europese Unie zal naar verwachting zelfs meer gaan importeren dan exporteren. Wereldwijd wordt een groei van 30 procent in tien jaar voorspeld.

De kippenprijzen zullen in de komende tien jaar met ongeveer 30 tot 40 procent stijgen. Pluimveehouders moeten echter nog even geduld hebben voordat de prijsstijging echt doorzet. In 2013 zet de stijging in, waarbij de verschillende voorspellingen behoorlijk uiteen lopen.
Oeso-FAO, Fapri en USDA voorspellen voor 2017 dat de prijs op een indexcijfer van 129 tot 139 uit komt vergeleken met het gemiddelde van 1999-2006.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  red

  Koffiedik kijken is altijd mooi. Maar ook de weers voorspellingen komen zelden goed uit voor de langere termijn Leuk om zo weer mensen aan een boterham te helpen. Maar wij hebben ook wel eens sterkeverhalen maar krijgen daar niet voor betaald.Nederland land van adviseurs en sterrekijkers etc.
  Jammer dat er ooknogenkele mensen moeten werken om deze fantasten te kunnen betalen.

 • no-profile-image

  geen polonaise

  Effe volhouden voor de arme consument. Komende 5 jaar peentjes zweten, dan 5 jaar gestaag stijgende prijzen om er na 15 jaar achter te komen dat er nog altijd geen beleg op de boterham is omdat de kosten flink gestegen zijn.
  En inderdaad "red", 15 jaar lang hebben anderen dan goed en goedkoop gegeten en een baantje gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.