Home

Achtergrond 203 x bekeken

Productie Nederlandse industrie daalt

De productie van de Nederlandse industrie is in de maand juli voor het eerst sinds april 2005 gedaald.

Dat blijkt vrijdag uit de maandelijkse inkoopmanagersindex van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI). De index, die de NEVI samenstelt op basis van enquête onder ongeveer driehonderd managers in de industrie, kwam in juli uit op 48. In juni stond de index nog op 51,1. Een stand boven de 50 betekent dat de sector groeit.

De belangrijkste reden voor de daling is volgens NEVI de forse afname van het aantal nieuw ontvangen orders als gevolg van ongunstige marktomstandigheden. Bovendien bereikte de inkoopprijsinflatie in juli het hoogste niveau van de afgelopen twee jaar door de gestegen grondstofprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.