Home

Achtergrond 118 x bekeken

Privébasisschool volgende week van start

De eerste privébasisschool in ons land gaat volgende week maandag van start.

Vier leerlingen krijgen les in een tijdelijke locatie in Bussum. Initiatiefnemer is oud-onderwijzer Peter van Kranenburg. Hij heeft de privéschool met hulp van een investeringsmaatschappij opgericht uit onvrede met het huidige onderwijssysteem.

De eerste leerlingen van de priv'eschool zijn allemaal acht of negen jaar. Van Kranenburg verwacht dat zich op korte termijn meer leerlingen zullen aansluiten. "We hebben nog drie andere concrete aanmeldingen. En na de zomervakantie zullen zich nog wel meer mensen melden.'', aldus Van Kranenburg.

Het is de bedoeling dat Bussum de eerste is in een keten van Florencius-scholen. In Haarlem en Arnhem wordt gezocht naar een geschikte locatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.