Home

Achtergrond

Premier krijgt fotopetitie over smeltende pool

Premier Jan-Peter Balkenende ontvangt maandag driehonderd foto's van mensen die bezorgd zijn over het smelten van de Noordpool.

De zogeheten fotopetitie maakt deel uit van een actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

De foto's worden gepresenteerd in een reusachtige witte kijkdoos, die Balkenende in Den Haag opent. Het WNF meldt dat met "witte acties'', het insturen van foto's, de Noordpoolcampagne van de organisatie de afgelopen maanden door ruim 17.000 mensen is ondersteund.

Het WNF pleit voor het vergroten van het aandeel duurzame energie in de Nederlandse energievoorziening en wil dat het kabinet zo snel mogelijk grootschalige productie van windenergie op zee mogelijk maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.