Home

Achtergrond 341 x bekeken

Poolse appelproducenten protesteren tegen lage prijzen

Boze Poolse appelproducenten hebben geproduceerd voor de fabriek van Steinhauser in Warka.

De 500 aanwezige appelproducenten eisten hogere prijzen voor de industrieappels. ”Wij gaan door met de protesten tot wij tevreden gesteld zijn. Mogelijk breiden de protesten zich uit naar andere delen van Polen”, aldus directeur Maliszewski van het verbond van fruitproducenten. Maandag lukte het de productenten en verwerkers van de appels niet om een akkoord te bereiken over een bodemprijs voor de appels.

Producenten eisen een minimumprijs van 9 eurocent per kilogram terwijl de verwerkers vanaf 1 september een prijs hanteren van 6,9 eurocent. Volgens de producenten krijgen producenten in Duitsland en Hongarije minimaal 10 eurocent per kilogram. Deze landen behoren samen met Polen tot de grootste producenten van appels in de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.