Home

Achtergrond

Politieke rel om overval op Nederlanders in Italië

In Italië is een politieke rel uitgebroken om de roofoverval op een Nederlands echtpaar in de nacht van vrijdag op zaterdag.

De man en de vrouw uit Waalre (Noord-Brabant) werden overvallen door twee Roemeense herders en met stokken afgetuigd en beroofd van 1500 euro. De 52-jarige vrouw werd ook verkracht.

Burgemeester Gianni Alemanno van Rome noemde het gedrag van de Nederlanders in de Italiaanse pers 'illegaal' omdat kamperen op de plek in kwestie niet is toegestaan. Volgens de ex-neofascist was het een ,,zware onzorgvuldigheid'' om de tent neer te zetten "op een door God en de mensen verlaten plek''. Onder deze omstandigheden kon de staat hun veiligheid niet garanderen.

Pina Picierno, beoogd minister van Jeugdzaken in het schaduwkabinet van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) van Walter Veltroni, eiste daarop zondag dat Alemanno zijn excuses aanbiedt aan de Nederlanders en zich schaamt. "Dit is dezelfde absurde mentaliteit als die van hen die verkrachte vrouwen verwijten dat ze de daad op een of andere manier hebben uitgelokt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.