Home

Achtergrond

'Polis zorgverzekeraar nog te onduidelijk'

Veel verzekerden snappen hun ziektekostenverzekering niet. Dat concludeert de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) in een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd.

Een op de vijf deelnemers aan het onderzoek snapt niet eens dat verzekerden in de polisvoorwaarden kunnen lezen wat de verzekering wel en niet dekt. De NPCF baseert het onderzoek op een meldactie die ze onder belangstellenden heeft gehouden.

Ongeveer 15 procent van de deelnemers aan de meldactie zegt nooit polisvoorwaarden te hebben ontvangen. Het kan volgens de patiëntenorganisatie zo zijn dat mensen de voorwaarden niet hebben herkend en de papieren ongelezen hebben weggegooid. De NPCF hoopt dat zorgverzekeraars de polisvoorwaarden zo onder de aandacht van klanten brengen, dat mensen ook snappen wat ze ermee moeten doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.