Home

Achtergrond

Polen in Limburg niet crimineler dan anderen

Poolse werknemers in Limburg zijn niet crimineler dan andere inwoners van de zuidelijke provincie.

Een onderzoek van politie, justitie en gemeenten in de regio rond Venlo toont aan, dat Polen zich niet meer dan andere inwoners schuldig maken aan onder meer criminaliteit, verkeersovertredingen en verstoringen van de openbare orde. Het onderzoek is vandaag gepresenteerd.

Het rapport spreekt van een onjuiste beeldvorming als gevolg van gebrekkige wederzijdse integratie, de taalbarrière en onbekendheid met elkaars cultuur. Wel moeten politie en overheid aandacht besteden aan de huisvesting van buitenlandse werknemers, blijkt uit het onderzoek. In Noord-Limburg wonen en werken naar schatting tienduizend Polen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.