Home

Achtergrond

Poetin: Rusland heeft niets aan toetreding tot WTO

Rusland behaalt geen voordeel aan toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en moet verschillende overeenkomsten die bij de toetredingsonderhandelingen zijn gesloten in de ijskast zetten.

Dat zei premier Vladimir Poetin vandaag na een kabinetsoverleg, zo meldde het Russische persbureau Interfax. "Als de voordelen van een WTO-lidmaatschap al bestaan, dan zien of voelen we ze niet'', aldus Poetin. Volgens de Russische premier kunnen de onderhandelingen wel doorgaan, maar moeten afspraken die "momenteel tegen het belang van Rusland in gaan'' worden opgezegd.

De opmerkingen van Poetin volgen op dreigementen van verschillende Westerse diplomaten, waaronder de Amerikaanse handelsminister Carlos Gutierrez, dat de onderhandelingen met Rusland op een laag pitje moeten worden gezet vanwege de Russische inval in Georgië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.