Home

Achtergrond 660 x bekeken 3 reacties

Pluimvee ruimen

Bij het pluimveebedrijf van Huub van Deurzen in Groesbeek is vanmiddag begonnen met het weghalen van de 300.000 leghennen.

De ruiming volgt op een uitspraken van de Raad van State. Die vernietigde de milieuvergunning voor de grootste legbatterij van Nederland en legde een verzoek van Van Deurzen om schorsing van een dwangsombepaling aan de kant. De stallen met kooihennen moet daarom voor maandag geruimd zijn. De pluimveehouder is al jaren in allerlei slepende procedures verwikkeld over de milieuvergunning en klachten van omwonenden over stank. Foto Frans Ypma

Terwijl 's ochtends vroeg al een vrachtauto klaar staat voor het transport van de leghennen, worden ondertussen de eieren van het bedrijf afgevoerd. Het bedrijf met 300.000 leghennen van Huub van Deurzen in Groesbeek moet aanstaande maandag leeg zijn. Foto VidiPhoto

Een groep bezoekers van de Uiendag in Colijnsplaat krijgt uitleg bij een proefveld met in perspotjes opgekweekte uien. De animo voor de jaarlijkse dag op proefboerderij Rusthoeve viel enigszins tegen, laat Luc Remijn van het organiserende UIKC (Uien Innovatie en Kenniscentrum) weten. Volgens hem lieten veel akkerbouwers het Zeeuwse evenement schieten, vanwege werkzaamheden op het bedrijf waar ze eerder door ongunstige weerstomstandigheden niet aan toe kwamen. Foto Anton Dingemanse

Belangstellenden laten zich voorlichten op de Demodag Innovaties Aardbeien. Ruggenteelt en schimmelbestrijding met behulp van UVc-licht waren de belangrijkste innovaties op de demodag, die gisteren in het Brabantse Zundert plaatsvond. De dag is een initiatief van DLV Plant in samenwerking met LTO Groeiservice en ZLTO. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Louisa

  Walgelijk zoals bio-industrielen (boeren zijn het niet) met hun dieren omgaan. Het "ruimen" van gezonde dieren is een grote schande van de mensheid, bah! Alsof ze afval zijn worden ze "opgeruimd" Vroeger leerde je tenminste dat alleen afval opgeruimd werd en zeker geen levende wezens!Maar nee de commercie heeft al jaar en dag door, dat duizenden dieren ruimen geld in het laatje brengt (ruimen is goedkoper dan vaccineren) en ja dan wordt "ruimen" zo "normaal" dat je t eigenlijk ook wel "gewoon" in andere gevallen kan doen, nietwaar? Om van te kotsen! Allemaal ontstaan ten behoeve van het visitekaartje van de export van de bio-industrie, verschrikkelijk!

 • no-profile-image

  Louisa

  Denk niet dat Boer Cees mn reactie echt begrijpt.
  De kippen moeten WEG inderdaad maar WEG is nog niet hetzelfde als "ruimen"
  Ruimen gebeurt nog steeds VOLOP in de landbouw en het waren en zijn vooral hobbyisten en melkveehouders die voor vaccineren zijn en altijd waren. Tis aan de varkenssector en pluimveesector te danken dat vaccineren eruit ging (te duur) en ruimen (goedkoop) zo normaal werd omdat dit hen geld opbracht en nog steeds brengt. Denk aan varkenspest, overal volop ruimingen als dit weer uitbreekt hoor. Je kent je eigen sector niet, dat blijkt! Ik moet trouwens nog zien of mijn schapen bespaard van ruimingen blijven als mijn buurman mkz op zn boerderij krijgt... Nou ik denk het niet he?! Ruimen is zo normaal geworden, vandaar dat deze pluimveehouder daar ook maar voor koos in deze milieu-kwestie. Maar Cees ziet de verbanden in deze moraal niet. Roze bril verblindt nietwaar? Neem eens een kijkje op www.hobbydierhouder.nl en lees daar dat in 2001 meer hobbyisten geruimd zijn dan commerciele bedrijven. Om je dood te schamen dat je met je ruimwens ook anderen verplicht meetrekt in die schandalige wet door jullie oa tot stand gebracht. Omdat de bioindustrie zo machtig is, hebben andere kleinere sectoren het nakijken en worden onethische zaken "normaal" Probeer eens objectief naar de (morele)verbanden te kijken ipv als een ongecastreerde stier op een rode lap te reageren. Slaap lekker hoor Cees

 • no-profile-image

  boer

  Huh ?????????????????????? Waar heb jij het in godsnaam over louisa ?????????? Deze kippen moeten weg omdat er geen vergunning is, die is onderuit gehaald door een dierenvriendenclubje. Zij zijn verantwoordelijk voor het ruimen van deze gezonde dieren !!!!!!!!!!!! Het heeft HELEMAAL NIETS te maken met vaccineren of niet. Trouwens dat "ruimen" gebeurd niet meer in de huidige landbouw. De boeren hebben het voor elkaar gekregen om te mogen vaccineren bij een uitbraak, dus een compliment was op zijn plaats geweest. Wederom bewijs (en dat zijn er wel erg veel de laatste tijd) dat zulke lieden als louisa helemaal totaal geen verstand van zaken hebben en alles door elkaar haalt omdat ze gewoonweg te stom zijn voor een discussie op argumenten. Die verliezen ze toch........en dan beginnen ze met het uitschelden van boeren als zielige poging om hun domheid te verbergen.

Of registreer je om te kunnen reageren.