Home

Achtergrond

Petrobras opent eerste commerciële biodieselfabriek

Petrobras opent over een maand haar eerste biodiesel fabriek.

De nationale oliemaatschappij verwacht dat de productie kan oplopen tot 57 miljoen liter op jaarbasis. De fabriek draait op onder meer dierlijke vetten en sojaresten.

De fabriek, die in Candeias staat, krijgt op korte termijn gezelschap van soortgelijke productiemiddelen in Ceará en Montes Claros. De totale biodiesel-investering bedraagt 295 miljoen reais (121 miljoen euro).

Het is de bedoeling dat 58 procent van de aanvoer wordt gekocht van kleinere familiebedrijven. Zo krijgt Petrobras het Social Fuel Seal, een waarmerk van de overheid. In totaal profiteren volgens de Braziliaanse multinational 55,000 boeren straks van de installaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.