Home

Achtergrond 153 x bekeken 1 reactie

Pensioen meenemen leeft niet

Bijna de helft van de mensen die van baan veranderen, neemt zijn pensioen niet mee naar de nieuwe werkgever.

Veel van hen "zijn niet bezig'' met de mogelijkheden opgebouwd pensioen mee te nemen of "kunnen zich niet herinneren'' of ze dat hebben gedaan.

Dat blijkt uit een vanddag gepubliceerd onderzoek van het bureau GfK in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de AFM is het al dan niet meenemen van het opgebouwde pensioen een beslissing die van grote invloed kan zijn op de uiteindelijke hoogte van de pensioenuitkering.

Mensen die hun pensioen wel meenemen doen dat voornamelijk omdat ze het prettig vinden dat het overzicht is ondergebracht bij één pensioenuitvoerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Fien

    Ik zou iedereen willen adviseren als hij met zijn nieuwe baas geen heibel wil krijgen hij zijn opgebouwde pensioen mooi moet laten staan waar het staat. Bij overgang van je pensioen moet namelijk je nieuwe werkgever het pensioengat bij je oude werkgever bij vullen en dit kan duizende euro bedragen. Dus bezint eer gij begint.

Of registreer je om te kunnen reageren.