Home

Achtergrond

'Overstap naar andere energieaanbieder loont'

Overstappen naar een andere energieleverancier kan de consument op dit moment een paar honderd euro op de energienota besparen.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) vandaag op basis van een halfjaaroverzicht van kale gas- en stroomprijzen dat in het bezit is van de krant.

Door de sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen zijn de tarieven bij sommige aanbieders tussen januari en juli met liefst 60 procent opgeschroefd. Vooral kleine prijsvechters hebben hun tarieven flink moeten moeten bijstellen, aldus het FD.

De cijfers waarop de krant zich baseert, zijn aangeleverd door de diverse energiebedrijven zelf. Prijsvergelijker Prizewize legde de circa 330 vaste en variabele energiecontracten voor stroom en gas van ruim twintig leveranciers naast elkaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.