Home

Achtergrond 10 reacties

Optimisme drijft prijs varkensrechten op

De prijzen voor varkensrechten stijgen.

Dat constateert bemiddelaar Henry Dunnink van www.varkensrechten.com. Dunnink noemt als actuele prijs € 220, andere bronnen zoals www.varkensrechten.nu en de afdeling Bedrijfsontwikkeling van mengvoerleverancier ForFarmers noemen prijzen rond de € 210. In april werden prijzen van € 195 nog als erg hoog gezien.

Volgens Dunnink is de stijging voor een groot deel aan de stijgende opbrengstprijzen te wijten. "Fokkers kopen weinig. Vooral bij de vleesvarkens gaat het beter en hier is duidelijk meer vertrouwen in de komende jaren." Hij benadrukt dat de handel in rechten vooral van langetermijnverwachtingen afhangt. "Zeker grotere bedrijven, ook zeugenhouders, kunnen het geld ook wel regelen als de markt even wat minder is. Ze moeten toch verder." Kleinere bedrijven hebben deze mogelijkheid niet altijd. "30 procent verwacht voor 2013 te stoppen, daardoor komen ook rechten vrij."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  je hebt alleen maar domme boeren.
  je hebt steeds een jo jo prijs omdat de boeren steeds de slechte prijzen snel vergeten. en weer meteen gek worden als de prijzen iets oplopen. en meteen in de rij staan bij de bank

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Probleem is dat sinds internet het aantal boerenadvertenties tot nihil is gezakt. De groep die buiten het abonnementsgeld het meeste geld in het laatje brengt is de makelaardij. Geen wonder dat zulke artikelen met regelmaat opduiken. Kijk ter vergelijking maar naar het melkquotum. Toen van afschaffing nog niets duidelijk was, kwamen de agrarische vakbladen minstens een keer per jaar met uitvoerige pagina's tellende berekeningen wat melkquotum mocht kosten, zelfs berekend over 20 jaar. Je ziet nu niks meer omdat deze creatieve rekenmethode met de huidige prijzen mank gaat. En dus gaat men vrolijk verder op emotionele gronden.

 • no-profile-image

  melkboer

  Haha, een tijdje geleden stond er zo'n bericht in van dat het melkquotum richting 30 eurocent zou gaan! Dat gebeurde ook bijna zomaar.
  Agr Dagblad heeft behoefte aan adverteerders en lezers en daarom schrijven ze niks liever als over dit soort onderwerpen. We laten ons met elkaar de kop gek maken door een legertje van makelaars,vakbladen en adviseurs.

 • no-profile-image

  h.haamberg

  Hallo.ik heb 130 varkensrechten te koop.wat zou ik kunnen beuren voor deze hoeveelheid. gr. Herman

 • no-profile-image

  Jan

  Klopt veehouder, al maanden geen handel bij de rechtenmakelaars, en dan moet je iets om de koopgekte weer op gang te krijgen, vleesvarkenshouders hebben immers weer ruimte genoeg op de lopende rekening (denk ik, gok ik)

 • no-profile-image

  veehouder

  Ho ho Bert, even kijken. Het Agd schrijft iets wat een bemiddelaar graag kwijt wil.
  Ze moeten allebei leven, en dus bijt men elkaar niet
  En nu maar afwachten of de varkenssector hapt. Dit is een oud spelletje.........met iedere keer dezelfde winnaar!

 • no-profile-image

  miss piggy

  Er zijn landen daar bouw je een vleesvarkensstal voor €220.00 /plaats

 • no-profile-image

  Varkensboer

  Varkensrechten zijn totaal uitverkocht. Op varkensrechten.nu is helemaal geen aanbod meer. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is een menselijke reactie dat diep in de buidel wordt getast als iets "niet meer te krijgen valt". Dit wordt marketing genoemd. Kijk maar eens bij jezelf wat dit bericht voor een verbazing teweeg brengt. En dit is nou net de bedoeling, een indruk achterlaten.
  Dus bezint eert ge begint.

 • no-profile-image

  gert

  emotie regeert de markt

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.