Home

Achtergrond

Opnieuw uitstel in operatie tegen skimmen

Banken hebben winkelketens opnieuw uitstel moeten verlenen in de operatie tegen skimmen, een vorm van pinpasfraude.

De winkels krijgen, afhankelijk van het individuele geval, enkele weken tot enkele maanden uitstel voor het vervangen van verouderde pinapparatuur van het type HFT 201. Deze apparaten zijn extra kwetsbaar voor fraude.

Dat blijkt uit een brief die het Platform Detailhandel vorige week naar de eigen achterban heeft gestuurd. De reden van het uitstel is volgens de brancheorganisatie een groot aantal technische problemen.

Een jaar geleden stelden de banken winkeliers een deadline. Voor 1 juli 2008 moesten alle 30.000 pinapparaten van het type HFT201 worden vervangen door nieuwe apparatuur, 10 procent van alle pinapparaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.