Home

Achtergrond 173 x bekeken 2 reacties

Ophef over vrijlating blanke boer in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is woedend gereageerd op de voorwaardelijke vrijlating van een blanke boer die een zwarte ex-werknemer aan de leeuwen had gevoerd.

Dat meldde het Zuid-Afrikaanse persagentschap Sapa gisteravond. In 2004 gooiden de boer en zijn knechten de ontslagen werknemer Nelson Chisale in een verblijf van een fokkerij voor zeldzame witte leeuwen. De 41-jarige man was even op de boerderij teruggekeerd om wat persoonlijke bezittingen op te halen. Onderzoekers troffen van het slachtoffer nog slechts de schedel, een paar botten en een vinger aan. De zaak baarde in Zuid-Afrika veel opzien.

In 2005 werd Mark Scott-Crossley tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Vorig jaar bepaalde het hooggerechtshof echter dat niet bewezen was dat de werknemer nog leefde toen hij aan de leeuwen werd gevoerd. De rechter zette levenslang om in vijf jaar gevangenisstraf.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Theo

    Als blanke boeren zich zo gedragen en rechters daar vervolgens op deze manier mee omspringen, is het juist geen wonder dat de zwarten het niet op zich laten zitten.

  • no-profile-image

    gert

    deze boer mag nog blij zijn dat hij nog leeft,er zijn al heel wat blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika

Of registreer je om te kunnen reageren.