Home

Achtergrond 173 x bekeken

Operaties uitgesteld door fruitvliegje

Een fruitvliegje in de operatiekamer van het Flevoziekenhuis in Almere heeft er vrijdag voor gezorgd dat drie operaties moesten worden afgelast. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigde zondag een bericht hierover in De Telegraaf. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen. Zo is eten in de nabijgelegen koffiekamer nu taboe.

Op het moment dat een chirurg vrijdag wilde beginnen aan een orthopedische ingreep werd het fruitvliegje ontdekt. De operatie werd uit voorzorg afgelast en twee andere geplande operaties werden uitgesteld. De zegsman kan het Flevoziekenhuis kan niet zeggen wanneer die patiënten weer aan de beurt zijn.

Het Flevoziekenhuis heeft een gespecialiseerd bedrijf laten komen om te onderzoeken hoe het fruitvliegje in de operatiekamer is gekomen en waar het vandaan kwam. Er is geen directe bron gevonden.

Na het incident zijn maatregelen genomen op het gebied van hygiëne. Zo is eten in de nabijgelegen koffiekamer nu taboe en moeten medewerkers rommel achter zich beter opruimen. Zaterdag is de operatiekamer weer opengegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.