Home

Achtergrond

Opbrengst fabriekers divers, maar normaal

Zetmeelconcern Avebe trapte de campagne van 2008 vandaag af met de voormalers in Gasselternijveen.

De opbrengsten van zetmeelaardappelen verschillen sterk in de regio, omdat het lokaal zeer droog is geweest. ”In de zuidoosthoek van Drenthe staat het er goed voor”, geeft Klaas Wijnholds, onderzoeker bij PPO-lokatie ’t Kompas aan.

”Ik verwacht in het algemeen een normale opbrengst van de zetmeelaardappelen. Dat er verschillen zijn, blijkt wel uit reacties van telers die hier op excursie komen. Het moment van de eerste regen was belangrijk. Sommigen hadden daarmee geluk, anderen pech. De prima omstandigheden na de droogte hebben wat goedgemaakt”, zegt Wijnholds.

Volgens Avebe zelf valt er momenteel niks te zeggen over de campagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.