Home

Achtergrond

Ook geen Vlaamse vlag bij opening Spelen

Behalve de Tibetaanse vlag is ook de vlag van Vlaanderen, geel met zwarte leeuw, vrijdagmiddag verboden tijdens de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking.

Het Vlaams Belang van Filip Dewinter is daarover "bijzonder verbolgen'' en heeft een klaagbrief geschreven aan de Vlaamse minister-president.

Dat melden Belgische kranten vandaag. Het IOC laat tijdens de ceremonie alleen officiële vlaggen van deelnemende landen toe. De Chinese overheid laat ook geen regionale vlaggen toe uit bijvoorbeeld Tibet, Engeland, Schotland of Baskenland. En dus ook niet uit Vlaanderen.

Dewinter betreurt het dat de Vlaamse leeuw "op geen enkele wijze aanwezig of voor de kijkers zichtbaar zal zijn''. Hij roept de Vlaamse deelstaatregering op bij het IOC "krachtig te protesteren tegen dit anti-Vlaamse optreden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.