Home

Achtergrond 217 x bekeken

Oogstverwachting voor tarwe verder verhoogd

De wereld produceert dit jaar nog meer tarwe dan eerder gedacht.

De wereld produceert dit jaar nog meer tarwe dan eerder gedacht. Dat drukt de tarweprijzen. De beurscommissie in Groningen verlaagde gisteren de tarwenotering met 2 euro naar 158 euro per ton. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat de wereldwijde tarweproductie dit graanseizoen 2008/2009 uitkomt op 670,8 miljoen ton. De vandaag door het Amerikaanse ministerie gepubliceerde schatting valt 6,5 miljoen ton hoger uit dan de vorige schatting van juli. En die prognose was al verhoogd met 1,5 miljoen ton ten opzichte van de raming van juni. Foto Michel Zoeter

Roelof Kadijk ploegt een perceel van proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. "De grond valt goed, dat komt mede door de droogte", aldus bedrijfsleider Gerhardus Roseboom. Op het perceel stond tarwe en wordt straks koolzaad gezaaid. "We willen het koolzaad begin september gezaaid hebben. Op het perceel komt een rassenproef met vijftien nieuwe rassen." In het Noorden wordt op percelen waar het stro weg is volop geploegd. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.