Home

Achtergrond 5 reacties

Onafhankelijk onderzoek naar verleden Cramer

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) laat een onafhankelijk onderzoek doen naar haar vermeende steunbetuiging aan het actieblad Bluf! in de jaren tachtig.

Dat maakte zij vandaag bekend. Volgende week dinsdag wil de PvdA-bewindsvrouw in de Tweede Kamer, die dan voor het eerst vergadert na de zomervakantie, openheid van zaken geven. Cramer zei, zonder namen te noemen, dat zij een onafhankelijk iemand in de arm heeft genomen om te achterhalen wat er klopt van de berichten. "Hij gaat alles uitzoeken en zoveel mogelijk feiten op een rijtje zetten.''

Bluf! publiceerde destijds gestolen stukken van het ministerie van Economische Zaken over kernenergie. Cramer zou zich als toenmalig voorzitter van Milieudefensie in 1986 met een groot aantal mensen hebben opgeworpen als opdrachtgevers van Bluf!. Dat gebeurde in een krantenadvertentie waarin haar naam stond als medeondertekenaar.

"Ik heb niets te verbergen'', zei Cramer, die het verder opnam voor de milieubeweging. Zo zou die een belangrijke bijdrage hebben geleverd om milieu op de politieke agenda te zetten. Cramer zei dat er destijds 'allerlei stromingen' waren. Milieudefensie behoorde tot de stroming die uitging van de democratische aanpak en was niet gericht op confrontatie en gewelddadige acties.

PvdA-leider Wouter Bos heeft geen reden aan de verklaring van Cramer te wijfelen, zei hij woensdag. De vicepremier noemde haar "een buitengewoon integer politicus'' voor wie hij groot respect heeft.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klaas

  "Onze"minister is een beetje kort van memorie, daarom heeft zij een kostenverslindend bureau nodig om op onze kosten, haar onafhankelijk, te helpen nadenken hoe zij in het verleden gehandeld heeft!!

  Hoe ver zijn wij van de weg af geraakt!

 • no-profile-image

  gert

  de milieumaffia is al lang geinfiltreerd in de tweede kamer en in het kabinet

 • no-profile-image

  gert

  geef het geld wat dit onderzoek kost maar aan de Alzheimerstichting

 • no-profile-image

  Klaas

  Wat wij nodig hebben, volgens de"normen en waarden"van onze min. president, is niet een minister die probeert onder vroegere opvattingen uit te komen, door zich te beroepen op "haar"fout gespelde naam, maar een nieuwe minister die voldoet aan de profielschets van het nederlandse volk!

 • no-profile-image

  merien

  volgens mij was ze van het zelfde kaliber als Duyvendak ultra links

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.