Home

Achtergrond 215 x bekeken

'Olympische records verbleken bij prestaties reptielen'

Het Delftse reptielenhuis Serpo staat deze zomer in het teken van de Olympische Spelen.

De kleine dierentuin die een onderkomen biedt aan zo'n vijfhonderd reptielen, vissen en insecten, plaatst in de tentoonstelling Serpo Olympic's menselijke topprestaties tegenover die van reptielen.

"Olympische records verbleken als je ze vergelijkt met de sportieve prestaties van reptielen en andere dieren. Zo zijn reptielen in hardlopen, verspringen, duiken en zwemmen vaak superieur aan de mens'', meldde het museum vandaag.

De bezoekers komen op de tentoonstelling onder meer te weten dat de brulkikker wel vijftien keer de eigen lichaamslengte kan verspringen en dat sommige hagedissen over water kunnen rennen zonder nat te worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.