Home

Achtergrond 576 x bekeken

Oldambster boerderij in vlammen na werkzaamheden dak

Alleen de achtergevel van de oude Oldambster boerderij van fruitbedrijf Molema in Nieuwolda staat na de brand nog overeind.

Alleen de achtergevel van de oude Oldambster boerderij van fruitbedrijf Molema in Nieuwolda staat na de brand nog overeind. Deze muur is vanmiddag voor de veiligheid ook platgegooid. Volgens eigenaar Wirtjo Molema is de gehele boerderij afgebrand, waarbij ook de winkel in rook opging. Op het moment van uitbraak waren klanten in de winkel, maar iedereen bleef ongedeerd. De brand ontstond bij werkzaamheden aan het dak, als onderdeel van een groot restauratieproject dat net twee weken geleden was begonnen. Molema wil elders op korte termijn een winkel inrichten om zijn pruimen, appels en peren te verkopen. Of de teler de boerderij herbouwt, is onzeker. "Daar hebben we nog niet bij stilgestaan." Foto Dennis Beek

Om Beijing een groen gezicht te geven tijdens de Olympische Spelen, zijn door de hele stad instant bloemperken ingericht. Tientallen tot honderden potplanten zijn tegen elkaar aan geschovenen vormen zo ontstaan tuinen en plantsoeneen. De Nederlandse stichting MPS heeft voorafgaand aan de spelen een certificeringsproject in China opgezet. Van de miljoenen planten die nu zijn besteld, is echter maar een klein deel afkomstig van kwekers met een milieucertificaat. Foto Lydia Heida

De 2-jarige Ischa Elenbaas kijkt in het West-Brabantse Heijningen vanaf een veilig afstandje toe hoe de buurman met de combine de akker van het graan ontdoet. Ischa’s vader rijdt mee met trekker en wagen en moeder Caroline legt het moment vast op de gevoelige plaat. De grote broer en zus van de dreumes mogen om beurten meerijden op de combine en vinden dat volgens Caroline Elenbaas helemaal geweldig. De jongste telg houdt het echter nog liever even bij zijn speelgoedcombine, eveneens van het merk Massey Ferguson. "Het valt me echter wel op dat hij gedurende het dorsen steeds nieuwsgieriger wordt naar de grote combine", merkt zijn moeder op. "Langzaamaan vindt hij het toch wel leuk. Volgend jaar mag hij zeker mee." De oogst is goed verlopen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.