Home

Achtergrond

Obama en McCain wijden uit over hun fouten

In hun eerste gezamenlijke optreden sinds ze de nominaties van hun partij voor de presidentsverkiezingen in de wacht sleepten, wijdden Barack Obama en John McCain uit over de fouten die ze hebben gemaakt.

De Democraat Obama noemde ,,egoïsme'' de grootste morele fout uit zijn leven. ,,Ik had een moeilijke jeugd. Ik experimenteerde met drugs en drank'', aldus Obama. ,,Ik herleid dat tot een zeker egoïsme van mijn kant.'' De Republikein McCain noemde het mislukken van zijn eerste huwelijk de grootste morele fout van zijn leven.

De Amerikaanse presidentskandidaten beantwoordden zaterdag in Lake Forest in Californië vragen van de predikant Rick Warren. Aan het begin van de twee uur durende bijeenkomst omhelsden McCain en Obama elkaar kort.

De twee kandidaten gaven ook antwoord op de vraag van Warren wat de grootste morele fout van de Verenigde Staten is. McCain antwoordde dat Amerikanen zich niet hebben gewijd aan zaken die het eigen belang overstijgen. Obama zei dat Amerika te weinig doet voor de mensen die zijn achtergesteld.

Ook het onderwerp abortus kwam aan de orde. McCain maakte duidelijk dat hij ,,een pro-life president'' wil zijn en dat hij daarom tegen abortus is.

Obama liet weten dat hij vindt dat een vrouw het recht op een abortus mag hebben. Hij voegde eraan toe hij zich wil inzetten voor het verminderen van het aantal ongewenste zwangerschappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.