Home

Achtergrond 274 x bekeken

OPEC: groei van oliebehoefte neemt af

Volgens de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) zal de vraag naar olie door de afzwakkende groei van de wereldeconomie minder hard stijgen dan eerder werd verondersteld.

Dat stelde de OPEC vandaag in zijn maandelijkse rapport. Het oliekartel verwacht nu dat de vraag naar olie in de rest van dit jaar met een miljoen vaten per dag zal groeien. Dat zijn 30.000 vaten minder dan in de vorige voorspelling. Voor 2009 verwachten de olie-exporteurs, die samen goed zijn voor twee vijfde van de wereldwijde productie van olie, een dagelijkse groei van 900.000 vaten.

De olieprijs daalde de afgelopen weken al met meer dan 23 procent tot 113 dollar vanaf het recordniveau van ruim 147 dollar in juli. De OPEC verwacht dat de prijs van een vat olie, door een toename van de productie, afkoelende politieke spanningen en een sterkere dollar, in de komende maanden nog verder zal afnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.