Home

Achtergrond 228 x bekeken 3 reacties

Nuon ziet winst ruim verdubbelen

Energiebedrijf Nuon heeft in het tweede kwartaal de winst ruimschoots zien verdubbelen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat komt door de sterk gestegen grondstofprijzen. Het concern maakte dat maandag bekend. De nettowinst van Nuon kwam uit op 442 miljoen euro, vergeleken met 168 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf boekte een omzet van ruim 1,6 miljard euro. Een jaar eerder was dat 1,1 miljard euro.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  antonio

  Winst gestegen door hogere grondstofprijzen... sinds wanneer produceert NUON zelf grondstoffen (kolen, olie, gas), die koopt ze toch ook in?
  Of zijn de grondstofprijzen een goed excuus geweest om de verkoopprijzen onevenredig te verhogen. Kortom, aan inkoopkant 50% erop, dan ook aan de verkoopkant 50% erop, terwijl het tussenliggende proces (energiecentrale en distributie) niks meer is gaan kosten.
  En aangezien alle energiejongens hetzelfde doen, blijft er voor de afnemers niks anders over dan je te laten pakken door dit graaigedrag.

 • no-profile-image

  Klaas

  Nuon heeft zichzelf voor overname in de etalage gezet. Het is daarom belangrijk om hoge winsten te maken. Krijgen de topmensen straks een mega-bonus als ze ons verkocht hebben aan een buitenlands bedrijf. Privatisering was voor Brinkhorst een toverwoord, want dat betekende voor de consument lage prijzen. Achteraf weten we dat we massaal zijn bedrogen, maar er is niets meer aan te doen. Gewoon betalen. allemaal

 • no-profile-image

  E.T.

  Een mooie mega winst over de rug van de consument. Jorritsma moet uiterst tevreden zijn. Voor degene voor wie het nog niet duidelijk is. Aan de aanbodzijde zijn primaire energiebedrijven juist terug naar de staat gegaan, en aan de vraagzijde geprivatiseerd; een dodelijke cocktail. Mileutechnische was het ook de hoogste tijd dat de prijzen van fossiele brandstoffen omhoog gingen, maar beter ten kostte van de multinationals. Daarom: 1) CO2 belasting voor multinationals met terugwerkende kracht (vanaf 1990) invoeren en 2) NUTS voorzieningen moeten weer publiek eigendom worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.