Home

Achtergrond

Noodweer kost Berkelland 500.000 euro

Het hevige noodweer dat zondag 22 juni over de gemeente Berkelland trok heeft een schade van bijna 500.000 euro veroorzaakt.

Dat heeft wethouder Dennis Meijerink vandaagg bekendgemaakt. In korte tijd waaiden er honderden bomen om en ook het wegennet van de Achterhoekse gemeente moest het flink ontgelden. "Nog steeds wordt er met man en macht gewerkt om afgebroken takken op te ruimen. We kunnen dat niet op eigen kracht en krijgen hulp van professionele bedrijven. Het wegennet is op zeker veertig plaatsen beschadigd. Dat alleen al levert een schadepost op van 100.000 euro.''

Berkelland moet alle schade uit eigen zak betalen. In met name Eibergen, Rietmolen en Rekken hebben ook veel woningen en auto's schade opgelopen. In de meeste gevallen wordt die wel gedekt door de verzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.