Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

Noodhulp voor Georgië

Stichting Vluchteling stelt 100.000 euro ter beschikking voor noodhulp aan de slachtoffers van het conflict in Georgië.

Dit heeft de stichting vandaag bekendgemaakt.

Het aantal vluchtelingen is inmiddels is opgelopen tot 100.000. Alleen al in de Georgische stad Gori zijn 56.000 mensen op de vlucht geslagen. De behoefte aan noodhulp is de afgelopen dagen sterk toegenomen, aldus de stichting.

Grote delen van steden als Tsjinvali (de hoofdstad van Zuid-Ossetië) zijn verwoest. Ook Gori heeft het zwaar te verduren gehad. Grote gebieden in Zuid-Ossetië zijn verstoken van schoon drinkwater en elektriciteit. Ook het lokale ziekenhuis is zwaar beschadigd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard S.

    Ongelofelijk hoe wij hier in het westen worden behandeld door de media, alsof wij een stel idioten zijn. Westerse propaganda waar feiten van misdaad door Georgië worden weggelaten. Rusland beschermt z'n landgenoten en daar hebben ze alle recht toe, gezien de oorlogsmisdaden van Georgië. Amerika is weer bezig om ons uit spelen. Hier trappen we niet meer in..

Of registreer je om te kunnen reageren.