Home

Achtergrond

Nieuwe NCR-directeur beperkt ambitie

De Nationale Coöperatieve Raad (NCR) beperkt de ambitie tot het vergaren van kennis rondom coöperatief ondernemen en die onder de leden verspreiden.

Dat zegt de nieuwe algemeen directeur Ruud Galle. Galle volgde vorige maand Gert van Dijk op als directeur van de NCR. De nieuwe directeur ziet consultancy als een in belang toenemende activiteit. "Bij het begeleiden van leden bij fusies, bestuurlijke herinrichting, financiering van de coöperatie of bij het creëren van ledenbetrokkenheid."

Als voorwaarde voor een gezonde toekomst voor de agrarische sector ziet Galle de bereidheid van coöperaties en haar leden om te investeren. "Er is niet voor het snelle geld gekozen en zodoende is de agrarische sector belangrijk voor de economie. Het is aan de coöperatiebestuurders om de gelederen gesloten te houden", aldus Galle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.