Home

Achtergrond 451 x bekeken

Nieuw behandelcentrum voor veteranen met trauma

Veteranen die door hun inzet in een conflictgebied een trauma hebben opgelopen, kunnen vanaf het najaar terecht in een nieuwe instelling in Soesterberg.

Initiatiefneemster Cindy Hoefnagels van het Veterans Total Care Institute heeft een bericht daarover in het Nederlands Dagblad vandaag bevestigd. Hoefnagels is getrouwd met een militair met een posttraumatische stress stoornis (ptss). Zij vindt dat de partners en kinderen van veteranen tot nu toe te weinig bij de behandeling worden betrokken. In het instituut in Soesterberg wordt daar juist veel aandacht aan besteed.

Bij Hoefnagels hebben zich twintig veteranen met ptss gemeld. Het ministerie van Volksgezondheid heeft het instituut eind juli toegelaten. Daardoor valt de behandeling onder de basisziektekostenverzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.