Home

Achtergrond 11 reacties

Nertsenchaos in Denemarken

Een vrachtwagenchauffeur wist niet wat hij zag toen midden in de nacht plotsklaps duizenden nertsen de weg nabij het Deense Frederikshavn overstaken.

De dieren ontsnapten uit een nertsenkwekerij, schrijft de Deense krant BT. In totaal ontsnapten 8.600 nertsen, waarvan vierduizend daadwerkelijk het terrein wisten te verlaten. De rest zit inmiddels weer in de hokken. Volgens de politie zijn de verblijven opengezet. Onduidelijk is nog door wie.

Nertsenboerderijen zijn wel vaker slachtoffer van acties van dierenactivisten. Zij bevrijden de diertjes, die worden gehouden voor hun vacht. De politie zoekt in die hoek ook naar de daders, hoewel vandalisme niet wordt uitgesloten. De politie adviseert het verkeer voorlopig voorzichtig te rijden. Veel nertsen lopen nog rond in de omgeving.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jansen

  Hans volgens mij zijn de mensen die de dieren vrijlaten zelf de grootste maffia en criminelen, natuurlijk is er wat voor te zeggen in wat voor een omgeving ze leven maar het los laten van die dieren is nog zinlozer omdat deze dieren gedomestiseerd zijn en dus niet zelf naar voedsel kunnen zoeken en nu dus een langzame pijnlijke dood zullen sterven allemaal dankzij jullie heldhaftige actie.

 • no-profile-image

  boer

  Hans, als dat jou mening is dan is dat van mij prima hoor, maar doe het dan wel op een nette manier, bv via de politiek of demotratie en niet via deze zinloze geweldadige, dus criminele, actie. In feite zijn deze miliueactivisten geen haar beter dan die boeren in jou ogen.

 • no-profile-image

  binneland

  Schandalig, hebben ze ooit gedacht aan de lokale fauna die ze daarmee beinvloeden? Nertsen zijn roofdieren en zoveel op een klein oppervlak is rampzalig voor vogels, vissen etc. Dat geeft wel weer aan wat voor ondoordachte acties die mensen hebben.

 • no-profile-image

  Hans

  Prima actie!! Die arme dieren die voor hun pelsjes worden vergast en moeten leven onder afschuwelijke omstandigheden.
  Zo zouden ook alle dieren in de afgrijselijke Nederlandse bio-industrie moeten worden vrijgelaten. Liever nog vandaag dan morgen.
  Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen. GELUKKIG zijn er mensen die dat wel voor de dieren doen...
  Stop de bio-industrie! Stop het zinloze moorden! Stop de maffia die daar achter zit!

 • no-profile-image

  bio

  Als ik er zon dierenactivist in mijn handen krijg gaat ie regelrecht de mestput in. Niemand die er om maalt

 • no-profile-image

  bussygirl

  In een kooitje zitten en dagelijks te eten voorgeschoven krijgen, is diervriendelijker dan over de weg lopen zelf naar je voedsel moeten zoeken en aangereden worden door een monster dat auto heet, en dan langzaam van pijn sterven of doodbloeden.

 • no-profile-image

  henk

  de milieuactivisten zijn al in de nederlandse politiek geinfiltreerd

 • no-profile-image

  dirk

  Worden de 'dierenvrienden' daar ook al gesubsidieerd?

 • no-profile-image

  jens

  ze moeten van dat volk ook de poortjes open zetten en de uitkering afpakken. kunnen ze ook zelf naar voedsel zoeken.

 • no-profile-image

  boer

  Hoezo mogen wij die "dierenvrienden" geen criminelen en terroristen noemen ?

 • no-profile-image

  nerds

  achja je mag milieu/dieren activisten geen terroristen noemen, ook al steken ze huizen met gezinnen die slapen in de fik, ook al schieten ze politici overkop op het mediapark, ook al overvallen ze een gezin hun woning met een grote groep(60 man), ook al stichten ze brand bij slachterijen, ook al verspreiden ze LEUGENS waarvan ze zelf dondersgoed weten dat het niet waar is (keizersnee bij een koe zodat de boer niet 's nachts uit bed hoeft?!?!! wtf???! ) ook al kosten ze met hun bullshit vragen in de 2e kamer nog meer geld dan de subsidie voor de kippenvlees reclames, ook al manipuleren ze de mensen met onderzoekjes die niet verder gaan dan de uitkomst waar hun op uit willen komen (planten geteeld voor diervoeder nemen ook co2 op voor de groei!!)
  Verder valt er nog wel veel meer te vertellen, maar ik heb der genoeg van. Ze moeten die wortelvretende oplichtende terroristen zo snel mogelijk in een co2 kamer drukken!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.