Home

Achtergrond 188 x bekeken

Nederlandse bergklimmers volgende week terug

De Nederlandse bergbeklimmers Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel keren mogelijk eind volgende week vanuit Pakistan terug naar Nederland.

Dit heeft woordvoerder Michel Schuurman van de Norit K2 expeditie vandaag bekendgemaakt.

De twee expeditieleden liggen nu nog met bevriezingsverschijnselen in een ziekenhuis in de Pakistaanse stad Skardu. Ze overleefden afgelopen week ternauwernood een ijslawine tijdens de beklimming van Himalaya-reus K2. Volgens Schuurman zijn ze erg vermoeid, maar hun verwondingen lijken vooralsnog mee te vallen.

Schuurman: "Beide klimmers hebben de afgelopen dagen veel doorstaan en zijn bezig alles te verwerken. Met name het overlijden van klimvriend en teamgenoot Gerard McDonnell heeft hen zeer aangegrepen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.