Home

Achtergrond 1150 x bekeken

Naar de frietfabriek

Loonbedrijf Haayer uit Veelerveen is in het Groningse Wedde bezig met het rooien van fabrieksaardappelen.

Loonbedrijf Haayer uit Veelerveen is in het Groningse Wedde bezig met het rooien van fabrieksaardappelen. De aardappelen gaan naar de firma Rixona in Warffum die ze verwerkt tot patat of chips. Voorzichtig worden de aardappelen gelost in de container. Volgens akkerbouwer Jacob Tammes is de kwaliteit alleszins redelijk gezien de pootdatum, midden-mei, en de lang aanhoudende droogte. Omdat zware regen is voorspeld oogst Haayer 1,5 hectare. Foto Koos van der Spek

De luchtbalon die zelfzuivelaar Jan Hoogenboom van De Zuivelboerderij afgelopen voorjaar aanschafte, heeft al voor veel positieve reacties gezorgd. ”Ik kan nog niet zeggen dat het direct effect heeft op de verkoop van de producten. Het effect van reclame is altijd moeilijk meetbaar.” Hij werft wel makkelijker personeel. "Je krijgt toch meer naamsbekendheid." Hoogenboom kocht de ballon samen met de beheerder Aerostat Ballonvaarten. De melkveehouder kreeg ook positieve reacties van collega’s in het Groene Hart. "Er staat op de ballon Puur Natuur Zuivelboerderij. Dat is natuurlijk niet alleen reclame voor mijn bedrijf, maar voor de hele boerenzuivel." Foto Mariska Vermaas

Een Bulgaarse boer wordt door de politie opgepakt bij een protest van boeren uit het Oost-Europese land tegen de overheid. In totaal werden vier boeren gearresteerd om ze een wegblokkering niet wilden opheffen. De boeren protesteren al een aantal dagen tegen het beleid van de Bulgaarse regering. De EU heeft door het Bulgaarse beleid voor 500 miljoen euro aan subsidies stopgezet. De boeren eisen daarnaast een tegemoetkoming van 10 cent per liter melk. Ook willen ze een eenmalige vergoeding van 140 euro. Foto ANP

De Duitse uitvoerder Enercon plaatst een rotor op een windmolen nabij het Gelderse Ijzendoorn. De lokale melkveehouder, die ook een molen op zijn land krijgt, gaat onverstoorbaar verder met zijn hooiwerkzaamheden. In totaal verrijzen een viertal turbines met een lengte van 78 meter en een vermogen van 2 megawatt. Opdrachtgever is Nuon/Weom. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.