Home

Achtergrond 224 x bekeken 7 reacties

NVV wil pas verdoofd castreren na oordeel NMa

Als het aan de Nederlandse Vakbond Varkenshouders ligt gaat de varkenssector pas beginnen met verdoofd castreren als de NMa haar goedkeuring over de constructie heeft uitgesproken.

Dit zou voor verdere vertraging kunnen zorgen. Hoewel voor de uitvoering van de Verklaring van Noordwijk geen toestemming van de NMa nodig is, wil de vakbond wel hierop wachten.

”Er wordt een fonds opgericht van 3,7 miljoen euro. Wij zullen vooral in de eerste maanden veel investeren in bijvoorbeeld de apparaten en cursussen, wat zich later moet terugbetalen uit de vleesverkoop. Het moet niet zo zijn dat één van de partijen zich na vijf maanden kan terugtrekken en ik zelf miljoenen op kan hoesten”, vindt Wyno Zwanenburg, voorzitter van de NVV.

Hij deelt deze zorgen niet met LTO-vakgroep voorzitter Annechien ten Have. ”Wij zijn nu de laatste dingen aan het regelen en daar hou ik me mee bezig. Ik lig er niet wakker van als er geen goedkeuring van de NMa is als we beginnen. Alle partijen hebben afgesproken te betalen, dan ga ik ervan uit dat ze dat gewoon doen.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer bart

  even rustig blijven want als de NMA het gaat verbieden, en je bent al begonnen. dan zeggen de partijen die moeten betalen het mag niet van de NMA.
  hoe ga je dan uitleggen dat je ook stopt met verdoofd castereren.
  en ze hebben er al alles aan gedaan om er onder uit tekomen.

 • no-profile-image

  e.

  Beetje naïeve reaktie van de LTO

 • no-profile-image

  liever niet

  afspreken is makkelijk, maar laat het eens goed op papier vastleggen zonder dat ze er onder uit kunnen komen Annechien

 • no-profile-image

  J.

  Genaaid worden en castreren zijn twee verschillende dingen.
  NVV en LTO ook.
  En varkenshouders die betalen wat “de consument wil” dat kan niet.
  De consument betaald ook voor extra’s op de auto.
  Dus ook voor dat gewenste varkensvlees.

 • no-profile-image

  boer

  Je hebt gelijk Wietse maar je geeft meteen het probleem aan. Het ligt niet aan de boeren dit keer. De consument moet betalen en zolang dit nog niet geregeld is wordt er niet verdoofd gecastreerd. Even opgemerk dient te worden dat ook het boerengezin ingeleverd heeft, alles wordt duurder behalve het voedsel. Hoe moet de boer hiervan investeren in oa miliue en welzijn dan ?? Ik had van jou ook verwacht dat je met een goede oplossing kwam, maar je doet niets anders dan mopperen en de boer de schuld geven. Met zulke lege opmerkingen schiet niemand wat mee op.

 • no-profile-image

  Wietse Haak

  Het is triest te vernemen dat het verdoofd castreren WEER is uitgesteld en puur en alleen om een paar centen! Het wordt tijd dat de boeren gewoon fatsoenlijk met hun dieren omgaan, hun voldoende ruimte geven en stoppen met al die ingrepen om de dieren naar hun ruimte aan te passen in plaats van andersom. Dit moet zich vertalen in een hogere prijs voor het vlees en de consument moet dit gewoon betalen, in plaats van prijzen op het ogenblik die hetzelfde zijn als net na de oorlog. Schandalig. Degene die ingeleverd heeft is het varken en dat is in de 20e eeuw onverteerbaar!

 • no-profile-image

  Ben

  Lijkt me verstandig om even te wachten. NMA kan behoorlijke straffen uitdelen en dat zonder tussenkomst van een rechter en draait CBL daar dan voor op?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.