Home

Achtergrond

Morgan Stanley vreest voor aanhouden crisis

De crisis op de financiële markten houdt waarschijnlijk nog aan tot eind volgend jaar en loopt mogelijk door tot in 2010. Dat zegt topman Walid Chammah van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley in een vraaggesprek met de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat morgen wordt gepubliceerd.

Chammah verwacht dat er meer banken ten prooi zullen vallen aan de crisis. ,,We zullen waarschijnlijk solvabiliteitsproblemen zien bij regionale banken in de Verenigde Staten die zich hebben toegespitst op de hypotheekmarkt'', aldus Chammah.

De topman zei verder te verwachten dat de tijd van hoge rendementen op aandelenbeleggingen voor investeringsbanken voorbij is. In de afgelopen jaren waren rendementen van 25 procent geen uitzondering, maar Chammah voorziet dat deze winsten zullen terugvallen tot 15 a 20 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.